Ha elégedetlen vagy a házasságoddal

A jó házasság álom, vagy mégsem?

A lelkünk mélyén mindannyian egy igazán boldog kapcsolatra vágyunk. A legtöbben azonban a szerencsének tulajdonítják, hogy valóban így lesz-e. De ez nem a szerencsén múlik. Leginkább a hozzáállásodon és a házasságról alkotott hiedelmeiden.

Ahhoz, hogy jó házasságban élj, először is meg kell fogalmaznod magadnak, hogy szerinted mi a jó házasság. Hogyan képzeled el? Mit csinálnátok másképp? Hogyan éltek?

Ha ezeket tudod, akkor jön a következő lépés, hogy ne legyél megalkuvó, ne érd be kevessebbel, mint amit szeretnél. Nem arról beszélek, hogy ne legyenek kompromisszumok a házasságban, hanem arról, hogy ne mondj le arról, hogy jó legyen.

Hogyan érheted el

Ha nem hiszel abban, hogy ez lehetséges, akkor nem fog sikerülni. Rendíthetetlenül hinned kell, hogy olyan lehet, amilyent szeretnél. A legtöbben azért nem tudnak javítani a kapcsolatukon, mert nem hiszik el, hogy lehetséges. Azt pedig már különösen nem, hogy akár egyedeül is képesek rá.

Most nem arról beszélek, hogy együtt vagy valakivel egy-két hónapja, nem jöttök jól ki, mert nem vagytok összeillők, neked mindenképp próbálkozni kell, hogy megjavítsd. Ha már néhány éve együtt éltek, különösen, ha házasságban, és az elején minden jól működött, akkor jó eséllyel összillő pár vagytok. Ebben az esetben, ha elhiszed, hogy rendbe tudod tenni, elkötelezed magad mellette és elkezdesz cselekedni ennek érdekében, akkor szinte garantált a siker.

Ezek nagyon fontosak a jó házassághoz, de bármilyen sikerhez is az életben. Először tudd, hogy mit akarsz, hidd el, hogy lehetséges, kötelezd el magad a változás mellett és cselekedj.

Tegyél meg mindent a sikered érdekében

A legfontosabb, hogy ne csak álmodj róla! Sokan ezt teszik, aztán persze minden marad a régiben. Ha beletörődsz a mostani állapotodba, ha elfogadhatónak érzed, akkor nem fogsz érte tenni.

Ugye tudod, hogyha  a békát vízbe teszed és elkezded lassan melegíteni, akkor nem fog belőle kiugrani, hanem megfő benne. Ha egyből forró vízbe teszed, akkor kiugrik.

Sokan csak akkor kezdenek el tenni valamit, ha éri őket egy nagyobb fájdalom. Egy lassan romló házasságot ritkán kezdenek el javítani. Inkább megfőnek benne. Ne legyél olyan mint a béka!

Tény, hogy  kell egy fájdalom ahhoz, hogy elkezdj tenni valamit. Amikor már durva veszekedések vannak egy kapcsolatban, megcsalja és ott akarja hagyni  a párja , esetleg bántalmazás is van, akkor kezd felébredni sok ember.

Mi sokkal értelmesebb lények vagyunk a békánál. Nem kell megvárni, hogy teljesen tönkremenjen a házasságod. Vedd észre az apróbb jeleket. Persze akkor fogod jobban észrevenni, ha már ezek is kellőképpen fájnak.

Ezért kell, hogy magasabbra tedd a lécet. Nem akkor rossz csak, ha megcsal valakit a párja, ha veri a férje vagy durva veszekedések vannak. Fájjon az is, ha nem töltötök elég időt együtt, nem beszélgettek, nem vagytok kedvesek egymással, nem tesztek meg szívességeket.

Amikor még csak kisebb bajok vannak, akkor  nagyon jó esélyetek van arra, hogy valóban olyan lesz a kapcsolatotok, amilyet szeretnétek.

Ilyenkor kell elkezdeni tenni érte. Eltökélten. Sok mindent megtehetsz egyedül is azért, hogy jobb legyen. És tanulj. Keress megoldásokat. Tanulj azoktól, akik jobban csinálják, vagy tudják a módját, hogyan lehet változtatni.

Ha szeretnéd, akkor töltsd le a Figyelmeztető jelek és veszélyeztető tényezők a házasságban című írásomat.

Ha nem kezdesz el tenni, akkor még nem elég nagy a fájdalmad.

Minden embert az öröm és a fájdalom motivál. Az, hogy elkerülje a fájdalmat és megnyerje az örömet. Amíg a változást nagyobb fájdalomnak látod, mint azt az örömet, amit általa nyerhetsz, nem fogsz tenni. Amint a mostani fájdalmad válik nagyobbá, akkor fogsz lépni.

Sokan félnek a változástól, mert azt hiszik, hogy nehéz lesz, hogy fájni fog. Pedig ez csupán egy képzelet, ami visszatart. Egyáltalán nem lesz olyan nehéz és fájdalmas. Ha most nem jó a kapcsolatod, akkor valószínűleg ez a rosszabb neked, nem pedig az, hogy valamit másképp kell tenned.

Azt se felejtsd el, hogy nem kell mindent egyedül csinálni. Kérhetsz segítséget is olyantól, aki tudja, hogy lehet jobban. 

Volt olyan idő. amikor én sem tudtam, hogyan kéne jól csinálni. Persze a saját elgondolásom szerint azt hittem, hogy jó, de az eredmény nem azt mutatta. Sokat kellett tanulnom, időnként a saját káromon is, míg eljutottam oda, ahol most tartok. Úgy gondolom, az élet egy folyamatos tanulás, fejlődés. Most is naponta teszek azért, hogy nap végére több legyek, jobb legyek annál, mint a nap elején voltam. Arra hívlak, hogy tarts velem. Tegyél Te is azért, hogy egyre jobban tudd, egyre jobban tedd a dolgokat.

Ha szeretnéd, akkor gyere el hozzám és beszélgessünk. Gondolkodjunk együtt, keressük meg közösen a megoldást arra, hogy egyre jobb legyen a kapcsolatotok.